[...] Jak jesteś z Trójmiasta, to zapraszam do sklepu SFD. Znajdziemy coś ciekawego jak ja tę chwilę. Niestety nawet jeżeli takie są dostępne, to już końcówki i będzie jeszcze szło w górę. W sytuacji, gdy stosujesz izolat białka serwatkowego bez specjalnego powodu, to jak najbardziej można przejść na tańszy koncentrat. Zawsze jakaś różnica w cenie.
[...] w życiu, po pierwszym wpc jakie wypuściła Ostrowia. Piana była na cały shaker i rzeczywiście wzdymało dość mocno. Ty oczywiście możesz mieć, ponieważ każdy organizm jest inny. Być może masz nietolerancję laktozy, a może po prostu układ trawienny akurat tak reaguje na produkt tej firmy. Sugeruję przetestować inne. Np. izolat białka serwatkowego.
[...] jak pisaliśmy, na tę chwilę przydatna będzie laktaza, która wspomoże trawienie laktozy do cukrów prostych. Na przyszłość, aby uniknąć tego typu problemów, warto wybierać izolat białka serwatkowego, lub ewentualnie koncentrat białka serwatkowego bezlaktozowy. Ewentualnie można również odżywkę białkową wegańską, połączenie białka ryżowego i [...]
To było dobre promo, jeszcze z jedynką z przodu. Nie zapomnę, jak mi w grudniu udało się dorwać na A izolat dzikiego białka 3 kg za ... 180 zł :-O Boże, czemu nie kupiłem tego wtedy więcej.
[...] komponentu słabiej jakości jak np. wszechobecne w takich odżywkach vege - białka sojowe czy nie daj Boże pszeniczne, tutaj bazą proteinową jest mix 5 białek roślinnych: - izolat białka grochu - koncentrat białka ryżowego - żurawinowe - migdałowe - konopne Do tego pozostałe składniki to również produkty produkty wysokiej jakości, np.: mąka [...]
Nie jest to normalne. Co prawda, białko serwatkowe jest na tyle przetworzone, szczególnie izolat, że następuje po jego spożyciu skok insuliny, ale zdecydowanie nie taki, jak w sytuacji spożycia każdego źródła węglowodanów, chociażby ryżu, ziemniaków, kaszy, czy płatków zbożowych. Oczywiście w sytuacji insulinooporności, czy cukrzycy, organizm nasz [...]
[...] jak je jem, to mam badziuch jak balon...\-) Czy da się temu jakoś przeciwdziałać? Masz dwie opcje wg mnie: 1. Kupić sobie enzym laktazy w aptece o nazwie Lactocontrol lub na Allegro i brać gdy używasz odżywki białkowej 2. Wyrzucić te białko co masz do kosza i zainwestować w izolat białka serwatki - WPI to problem sam się powinien rozwiązać :)
[...] tak sie dzieje? Czy to wina składu czy jakości? Białko z BULK wydawało mi się że jest również mniej kaloryczne i ma więcej białka w białku. Twoje wcześniejsze białko to był izolat dlatego zawartość bialka w 100g była wyższa. Dla mnie bialka sfd czy an nawet wpc są bardzio dobrej jakości, szykując się do tego sezonu startoweho do końca [...]
[...] ale jaka kazeina? Przecież cały czas piszemy o izolacie białka serwatkowego, oraz koncentracie białka serwatkowego. Skąd więc nagłe włączyłeś do tego kazeinę? Jeżeli do izolatu dodajesz kazeinę, to wszystko staje się oczywiste. Ten rodzaj białka w znacznym stopniu powoduje gęstnienie roztworu, z którym go rozpuszczamy. Można nawet z niej [...]
[...] przez osoby aktywne, ale również osoby starsze, osoby z dietami eliminacyjnymi, czy też ludzi zabieganych z permanentnym deficytem czasu. BioTech USA Iso Whey ZERO Black to izolat białka serwatkowego, który powstał w celu zmaksymalizowania działania anabolicznego białka. W jego składzie nie znajdziemy laktozy, ale również glutenu, oleju [...]
[...] do odbudowy, w tym okresie warto przyjmować białko oraz węglowodany, bez problemu mogą to być węglowodany szybkoprzyswajalne, więc sprawdzą się tutaj np. owoce, wpc/izolat, żelki, wafle ryżowe, gainery czy bulki, kwestia tego jak to umieścisz w bilansie w ciągu dnia, teraz nie odnajdę tego, ale gdzieś kiedyś czytałem o badaniach i [...]
Trzykrotny Mr. Olympia Classic Physique Chris Bumstead, stara się z każdym kolejnym rokiem być coraz lepszym. Jego celem jest zbudowanie doskonałej i bezkonkurencyjnej klasycznej sylwetki na świecie. Jednym z ważnych elementów składających się na jego sukces, jest dieta. Ostatnio na swoim kanale YouTube podzielił się dietą 5000 kalorii w ramach [...]
[...] po treningu nie %-) to są takie opowieści z osiedlowej siłki. Można domniemać, że białko jest kluczowe, w celu optymalizacji tempa mps, aby wzmocnić ten efekt wywolany treningiem, ale nie musi to być przereklamowany izolat, wpc. Może być wsponiany ser i nie ma przeciwskazań by był tłusty Zmieniony przez - Zemial w dniu 2022-05-24 16:48:02
Odżywki białkowe stały się modne. Obecnie spotyka się je nawet w dyskontach, a białka serwatkowe dodatkowo wzbogacają nawet czekolady, budynie, desery białkowe czy rozmaite dietetyczne przekąski. Tego rodzaju wyroby są droższe od tradycyjnych, ale mają niebagatelny, pozytywny wpływ na zdrowie. Podsumowanie Białko serwatkowe posiada wiele [...]
[...] talii, która to rzekomo mają poszerzać warzywa czy kleik do którego damy zamiast 0,5 to 1,5l wody, co mnie zawsze bawi jak czytam czy słucham mądrości koksow, którym woda powiększa talię. Jako ciekawostkę gość dodał tutaj, że wpc poddane obróbce termicznej będzie lepiej strawne wbrew temu co się powiela, że wpc czy izolat ginie po podgrzaniu.
Jest to słabej jakości gainer niestety, oparty na kiepski białku wołowym - dlaczego kiepskim? Koledzy niżej już to solidnie wyjaśnili. Oczywiście w naturalnym jedzeniu wołowinka to jedno z lepszych, zwierzęcych źródeł białka, w odżywkach firmy jednak mocno kombinują z tym źródłem białka i z reguły dużo lepiej jest kupić najzwyklejsze, najtańsze [...]
Czy izolat białka sojowego będzie dobry na uzupełnienie diety np. Ecomax soya isolate protein 30zl za 700g to dobra cena. Czy lepiej dołożyć drugie tyle i kupić wpc?